Home

K&C – Contemporary Dance with a Cause

The mission of Kekäläinen & Company is to promote dance as an intellectual art form with strong potential in political and poetic communication.

 


Parvi-Flock
Premiere 29.9.2021

 


Keskustelu-Conversation
Sanna Kekäläinen & Janne Saarakkala

 


Riikka Laakso: The Questioning Body
Essay (2019), English translation by Lola Rogers

News

News

JOIN OUR MAILING LIST

Join our mailing list to receive information on K&C’s latest news and programme. 

FACEBOOK

 

Kekäläinen & Company
Kekäläinen & Company
Aika tuijotella taivaalle ja nauttia lomasta. 😎 Kekäläinen & Company palaa työn äärelle taas elokuussa. Aurinkoista ja rentouttavaa kesää jokaiselle! ☀️

#kekalainencompany #loma
Kekäläinen & Company
Kekäläinen & Company
"Kansallismuseoon kuuluu historiallisten esineiden, aineellisen kulttuuriperinnön, rinnalle myös aineeton kulttuuriperintö, esittävä taide, ja tässä tapauksessa nykytanssi. Kansallismuseo haluaa sisällöillään ja ohjelmistollaan ottaa kantaa tämän ajan yhteiskunnallisiin ja globaaleihin kysymyksiin, kuten luonnon monimuotoisuuden vähenemiseen. Oikeastaan meillä on siihen velvollisuus", kuvailee Suomen kansallismuseon tapahtumatuottaja Viktor Sohlström.

Kansallismuseo - The National Museum of Finland #kekalainencompany #sannakekalainen #kansallismuseo #parvi #flock #yhteistyö
Kekäläinen & Company
Kekäläinen & Company
Uusi teoksemme Parvi – Flock saa ensi-iltansa Kansallismuseossa 29.9. 😍

Parvi – Flock on teos, joka asettaa kaikki elävät olennot osaksi biosfääriä ja kysyy, voiko antroposeenin ajan ihminen hyväksyä olevansa vain osa ekosysteemiä vai tuleeko ihmisestä maapallon ja kaikkien parvien tuhoaja? Teos havainnoi elollisten olentojen elämän ja toimintojen samankaltaisuuksia ja tarkkailee niiden väsymätöntä aherrusta elannon hankkimiseksi ja elämän mahdollistamiseksi.

Liput esityksiin ovat varattavissa nyt: https://ssl.eventilla.com/parvi-flock

Nähdään syksyllä Kansallismuseossa! ❤

Kansallismuseo - The National Museum of Finland #kekalainencompany #sannakekalainen #kansallismuseo #yhteistyö #parvi #flock Kuva: Uupi Tirronen
Kekäläinen & Company
Kekäläinen & Company
Aalto-yliopiston muotinäytös Näytös21 järjestetään tänä vuonna verkossa. Nuorten suunnittelijoiden mallistot esitellään tänään perjanaina 28.5. klo 21.00 osoitteessa https://aalto.fashion/. Kannattaa olla linjoilla, mallien joukossa saattaa nimittäin vilahtaa tuttu koreografi. 😉

#aaltofashion #näytös21 #fashioninhelsinki #sannakekaleinen
Kekäläinen & Company
Kekäläinen & Company
Soolon Tapahtuman toteutusmuoto jouduttiin muuttamaan koronapandemian takia, jonka seurauksena viime viikonloppuna paikalle tapahtumaan kutsuttiin vain kourallinen ihmisiä. Jaamme ensimmäisenä Hanna Helavuoren ajatukset siitä, mitä hän viikonloppuna näki ja koki ja mitä ajatuksia tilaisuus herätti.

"Minut kutsuttiin mukaan leikkeihin tai liikejameihin. Soolon tapahtumassa torjutaan merkityksen ja tulkinnan pakkovaltaa, jota ulkopuolinen katse tulee harjoittaneeksi. Tapahtuman vieraanvaraisen kohtaamisen yhteisajattelussa kehkeytyy ehkä alkuituja ja vaihtoehtoisia mahdollisuuksia lähestyä sooloa."

Soolon Tapahtuman ajatus lähti liikkeelle tarpeesta jakaa usein yksinäistä soolotyöskentelyä, sen merkitystä sekä yleisösuhdetta. Lauantaina ja sunnuntaina nähtiin Lin Dan, Heli Keskikallion (S-projekti) ja Sanna Kekäläisen soolot. Tapahtumassa he työskentelivät yhdessä avaten ja pohtien omia sekä toistensa soolotyötapoja.

Lue koko Hannan kirjoittama juttu alta.

#soolontapahtuma #kekäläinencompany #sprojekti
Kekäläinen & Company
Kekäläinen & Company
Tête à tête - Livelähetys TO 13.5. kello 18.00
Kekäläinen & Company