Home

K&C – Contemporary Dance with a Cause

The mission of Kekäläinen & Company is to promote dance as an intellectual art form with strong potential in political and poetic communication.Epidermis - The Fragile Skin of the Earth
Performances 28.10.-6.11.2022
Tanssin talo, Helsinki

Epidermis – The Fragile Skin of the Earth is a contemporary dance work that centres on Earth’s current condition and future. This poetic work contrasts the skin of living beings and the earth’s skin – its layers of soil – as intimate and shared, and leads its audience to something we may be losing.

News

News

JOIN OUR MAILING LIST

Join our mailing list to receive information on K&C’s latest news and programme. 

FACEBOOK

 

Kekäläinen & Company
Kekäläinen & Company
Epidermis - Maan hauras iho 🖤
Kiitos runsaslukuiselle yleisölle, joka koki teoksen Pannuhallissa. Kantaesitysperiodi on nyt ohi, mutta teoksen maailmaan voi vielä palata Kari Hukkilan tekstin muodossa. Teksti "It's late" on luettavissa Kekäläinen & Companyn verkkosivuilla: http://www.kekalainencompany.net/wp/wp-content/uploads/2022/11/Itslate4-11-2022.pdf
Kekäläinen & Company
Kekäläinen & Company
Hamuavana virtaava liike anelee kannattelua, samaan aikaan toisella puolella näyttämöä tanssijan pyrkimykset ovat nykiviä, kuin jokaista solua saastutettaisiin ylitsepursuavilla ärsykkeillä. Kohdataan hipoen vain pintaa, kaadutaan ja kannatellaan, kuin myrskyssä, yhä uudelleen.
On myöhäistä. Olemme myöhässä. Ja nyt puhutaan maapallon tilasta.” Emma Vainio, HS 29.10.2022

EPIDERMIS - Maan hauras iho, viimeiset esitykset 5.-6.11 klo 17 Tanssin talossa 🖤

Kekäläinen & Company
Kekäläinen & Company
"Koko esitys on oikeastaan kuin surrealistisen runollinen tutkimusmatka omaan ja toisen ihmisen ihoon, koskettamiseen ja läheisyyteen." Annikki Alku kirjoitti arvion Epidermis-teoksessta Demokraatti-lehteen.

"Esityksen dramaturgia on loistava. Kokonaistempo on periaatteessa hidas ja jopa raskas, mutta silti jokainen teoksen neljästä osasta ja niiden sisältämistä kohtauksista on juuri oikean mittainen. Siirtymät ovat selkeitä, mutta eivät häiritseviä. Katsojalle annetaan runsaasti aikaa prosessoida näkemäänsä. Sinänsä hyvinkin yhteiskunnallinen sisältö puetaan monikerroksiseen ja niin abstraktiin muotoon, että sen syvintä ydintä ei välttämättä tavoita, mutta koskettamaan se silti yltää."

Lue lisää:
Kekäläinen & Company
Kekäläinen & Company
Juuri ilmestyneessä Image-lehdessä on kansikuvajuttu näyttelijä Seela Sellasta Epidermis-teoksessa ✨

”Kaksi viikkoa ennen tanssiteoksen ensi-iltaa Sella ymmärsi sen eron, joka tanssin ja näyttelemisen välillä on suhteessa siihen, miten keho toimii.
Hän astui sisään harjoitussaliin ja huudahti koreografi Sanna Kekäläiselle. Ääni oli yhtä aikaa täynnä oivallusta ja tuskastumista:
“Nyt mä Sanna sen tajusin. Se liike itsessään sanoo sen, se on itsessään taidetta. Mutta miksi se on niin vaikeaa!”
Toisin sanoen: liike riittää.”

Tervetuloa katsomaan teosta Tanssin talon Pannuhalliin, esityksiä 6.11. asti.

Kekäläinen & Company
Kekäläinen & Company
Kohti ensi-iltaa!

EPIDERMIS - Maan hauras iho, Tanssin talo 28.10.-6.11. 🖤
Kuvassa Seela Sella ja Eero Vesterinen, kuvaaja Pietari Purovaara.

Liput Tanssin talosta: https://www.tanssintalo.fi/ohjelma/kekalainen-company-epidermis
Kekäläinen & Company
Kekäläinen & Company
Ensi-ilta nyt perjantaina 28.10. Tanssin talon Pannuhallissa ‼️