If I Would Lose My Voice Unplugged 24.-26.9.2020

Kansallisteatterin päänäyttämöllä elokuussa 2020 kantaesitetty If I Would Lose My Voice esitetään kaksi kertaa K&C Tilassa unplugged-versiona.

If I Would Lose My Voice

If I Would Lose My Voice on unohtumaton tanssiteos, joka havainnoi ihmisen vaikutusta maapallon muutokseen. Teos tarjoaa ajatuksia herättävän näkemyksen nykymaailman tilaan ja siihen, kuinka ihmisen toiminta on muuttamassa luontoa enemmän kuin koskaan aiemmin. Teoksessa Sanna Kekäläinen luo näyttämölle kuvitteellisen todellisuuden, jossa hahmotetaan ja havainnoidaan antroposeenin aikakautta taiteen keinoin.

Teos oli ensimmäinen vapaan kentän tanssiteos Kansallisteatterin päänäyttämöllä. Koronatilanteesta johtuen Kansallisteatterissa nähtiin vain kaksi esitystä. Nyt yleisölle tarjoutuu mahdollisuus nähdä tämä koskettava ja omaperäinen teos unplugged-versiona.

Kriitikko Maria Säkö kirjoitti teoksesta Helsingin Sanomissa (17.8.2020) näin:

“Siinä missä moni tanssiteos askaroi samojen kysymysten kanssa, erittäin harva uskaltaa olla ihan oikeasti ja konkreettisesti poliittinen niin täysin järkähtämättömällä tavalla kuin Kekäläinen uskaltaa – ja ilman, että teos jämähtää päivänpolitiikkaan.

If I Would Lose My Voice -esitystä pitääkin katsoa erityisen tarkkaan, sillä se ei manifestoi mitään muutosta liikekielellään vaan ennen muuta näyttää asioita antroposeenin ajan ihmisyydestä, jotka ylittävät yksilön: kosketuksen tarve, kaipuu liittyä johonkin, seksuaalisuus, tarve tehdä jotain merkitykselliseltä tuntuvaa, yritys hahmottaa asioita tarttumalla niistä kiinni.”

 

Esitykset:
24.9. klo 19:00
26.9. klo 19:00

Esityksen arvioitu kesto: 90 min.
Liput: 10 € ovelta
Teoksessa puhutaan englantia.
Kuva: Uupi Tirronen

Otamme jokaiseen esitykseen max. 20 katsojaa koronarajoituksista johtuen ja suosimme maksuvälineenä käteisen sijaan korttimaksua. Mikäli haluat varmistaa paikkasi esityksestä, teethän ennakkovarauksen osoitteesta sanja@pragmahelsinki.fiTarkempiin toimiimme koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi, voit tutustua tästä linkistä