Hullut


photo: Sanna Kekäläinen

HULLUT
Mitä on hulluus? Vastausta ei ole.

Voiko hulluutta representoida, esittää? Ei.

Mikä on hulluuden paikka? Ihmisten välissä.

Näistä kysymyksistä alkaa Sanna Kekäläisen uusi teos matkansa hulluuden käsitteeseen. Merkittävät asiat eivät koskaan ole yhdessä ihmisessä, vaan aina ihmisten välillä, metaforisesti kahden ihmisen välillä. Jumaluus ja hulluus on kahden ihmisen välissä.
Hulluus on myös uutta ja ennennäkemätöntä. Kolme hullua keksintöä: polkupyörä (1861), giljotiini (1792), sähköshokkihoito (1937). Kolme hullua tapahtumaa: Kolumbus luuli olevansa Intiassa (1492), holokausti (1941-1945), kuukävely (1969).
Teoksessa siteerataan runoilija Gunnar Björlingiä (1887-1960), joka on merkittävin suomalainen modernistirunoilija ja jota pidettiin ”koppikypsänä”.

Käsikirjoitus, koreografia ja konsepti: Sanna Kekäläinen
Esiintyjät: Sanna Kekäläinen ja Janne Marja-aho
Valosuunnittelu: Juuso Joutsio ja Hanna Käyhkö
Musiikki: Riikka Talvitie

Tuotantovastaava: Lilja Lehmuskallio
Tiedotusvastaava: Inna Schwanck
Tuotanto: Kekäläinen & Company / Stoa

Ensi-ilta:
24.1.2018 klo 19.00 Stoa, Helsinki

 

MIELI JA MIELEN ULKOPUOLISUUS -keskustelusarja

Esitysten yhteydessä tammikuussa 2018 järjestettiin kolmiosainen mielenterveyden teemoja käsittelevä keskustelujen sarja, jossa tärkeään teemaan pureuduttiin muun muassa ulkopuolisuuden, sukupuolen, vaientamisen ja toipumisen kokemusten kautta, mielenkiintoisten keskustelijoiden ja eri alojen asiantuntijoiden kanssa.

Su 28.1. Keskustelemassa KUKKA ESKOLA (feministi ja mielenterveysaktivisti) ja MERJA TUOMINEN (palveluohjaaja Finfami ry – Omaiset mielenterveyden tukena)

Ke 31.1. Keskustelemassa PAULIINA PELLAVA (psykoterapeutti ja sosiaalityöntekijä, Kidutettujen kuntoutuskeskus) ja MERI KORNILOFF (hankekoordinaattori PapeTe-hanke: Global Clinic ja Lääkärin sosiaalinen vastuu)

Pe 2.2. Keskustelemassa JAANA KAUPPINEN (toiminnanjohtaja Pro-tukipiste ry) ja TINA HOLMBERG-KALENIUS (tukikeskuskoordinaattori Valopilkku -kiusaamisasioiden tuki ry)

 


photos: Uupi Tirronen | in the photos: Sanna Kekäläinen & Janne Marja-aho

 

Otteita Hullut (Insane) 2018