PRIVATE – Narsismi remix


Private | photo: Lilja Lehmuskallio

K&C Club: PRIVATE – Narsismi remix
”Privaatti on poliittinen valinta. Tämä on tilan, kehon, tekstin ja olemassaolon yksityistämistä tässä spektaakkelin hallitsemassa maailmassa.” – Sanna Kekäläinen
Sanna Kekäläinen jatkaa uudessa teoksessaan privaatin käsitteen tutkimista suuntaamalla katseensa yksityisen jakamisen mahdollisuuteen yhteisössä. Uudessa PRIVATE – Narsismi remix -teoksessaan Kekäläinen peilaa aikamme narsistista hulluutta ja tavoittelee inhimillistä, jaettua todellisuutta. Kekäläinen tekee näyttämölle vaihtoehtoisia kommunikoinnin tapoja vastalauseena sille torjunnan ja ahdasmielisyyden kulttuurille, joka oireilee loputtomana itsekorostuksena.
Kekäläinen käyttää uudessa teoksessaan kirjailija Kari Hukkilan alun perin Kekäläisen Faunin iltapäivä -teokseen (1996, 2006) kirjoittamaa tekstiä, jossa kaikuu Stephane Mallarmén runon seksuaalinen halu. Hukkila on kirjoittanut faunin hahmoon mukaan kreikkalaisesta mytologiasta tunnetun Narkissoksen tarinan. Kauneudestaan tunnettu, ylimielinen Narkissos torjui kaikki, jotka häneen rakastuivat. Ihailijat rukoilivat Narkissokselle kostoa, ja jumalatar Nemesis kuuli toiveet. Hän pani Narkissoksen löytämään tiensä lähteelle, jonka äärellä nuorukainen rakastui veden pinnasta heijastuvaan peilikuvaansa niin, ettei itserakkaudessaan malttanut jättää kuvajaistaan edes syödäkseen. Narkissos nääntyi lopulta kuoliaaksi peilikuvansa ääreen. Hukkila kirjoittaa Narkissoksen aikaamme.
Teoksessa etsitään hallinnasta vapaata tapaa olla – paikkaa, johon spektaakkelin normisto ei yletä. Teos on ehdotus sukupuolen esittämiseksi näyttämöllä.

Käsikirjoitus, koreografia, tila ja ohjaus: Sanna Kekäläinen
Esitys: Sanna Kekäläinen, Janne Saarakkala
Teksti: Kari Hukkila
Musiikki: Claude Debussy
Tuotantovastaava, graafinen suunnittelu: Lilja Lehmuskallio
Tiedotus: Aino Järvi-Eskola
Tuotanto: K&C Kekäläinen & Company

Sanna Kekäläisen uuden PRIVATE – Narsismi remix -teoksen pohjalla väreilee hänen Faunin iltapäivä -teoksensa, joka sai ensi-iltansa vuonna 1996 Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin tilausteoksena. Teos perustuu Stéphane Mallarmén runoon ja Claude Debussyn samannimiseen sävellykseen – vuoden 1996 versiossa oli viittauksia myös Vaslav Nijinskin kuuluisaan koreografiaan. Kekäläinen on uransa aikana versioinut Faunin iltapäivää useita kertoja, ja se on yksi K&C:n esitetyimmistä teoksista. Teosta on esitetty mm. Itävallassa, Portugalissa, Puolassa, Ranskassa, Venäjällä ja Etelä-Koreassa.
K&C CLUB
K&C Club on K&C Kekäläinen & Companyn vaihtoehtoinen esityskonsepti, joka laajentaa totuttuja työskentelymalleja. K&C Club on toiminut jo vuodesta 2007. Lyhyellä aikavälillä tapahtuva teoksen työstäminen tarjoaa mahdollisuuden intensiiviseen prosessiin, joka on tiiviimpi ja eri tavalla systemaattinen kuin teosharjoitusprosessi tavallisesti on. Dialogi yleisön kanssa on tärkeä osa K&C Club -konseptia. Esitysten jälkeen yleisöllä on mahdollisuus jäädä keskustelemaan teoksesta ja sen teemoista K&C:n henkilöiden kanssa.

Photos: Lilja Lehmuskallio | in the photos: Sanna Kekäläinen, Janne Saarakkala

Photos: Lilja Lehmuskallio | in the photos: Sanna Kekäläinen, Janne Saarakkala
Valokuvat vain median käyttöön. Kuvaajan nimi mainittava. Klikkaa kuvaa ja tallenna suurempi kuva.
Ensi-ilta:
29.11.2014 19:00
K&C Tila, Kaapelitehdas

Esitykset:
2.12. 19:00
5.12. 19:00
8.12. 19:00
10.12. 19:00
14.12. 19:00
Liput: 20/12 €, vain käteinen!
Varaukset:
09 694 1201
kc@kekalainencompany.net

Lipunmyynti auki esityspäivinä 18.30 lähtien. Varatut liput pyydetään lunastamaan 18.45 mennessä.
Lippujen lunastus vain käteisellä!