K&C huhtikuun uutiskirje

 

ETIOPIALAINEN YSTÄVÄ

Kekäläinen & Companyn ja Tanssiteatteri MD:n yhteistuotanto ETIOPIALAINEN YSTÄVÄ ensi-illassa Tampereen Hällä-näyttämöllä elokuussa 2024.

Etiopialainen ystävä on Ilmastokriisiä ja massasukupuuttoa paperittomaan pakolaisuuteen rinnastava monitaiteellinen musiikkiteatteriteos.

“Teos on äärimmäisen mielenkiintoinen ja haastava, koska tässä ensimmäistä kertaa yhdistän laajamittaisen käsikirjoituksen, live musiikin, äänisuunnittelun, ja käsitteellisen ajatteluni liikkeen merkitykseen maailmassa tänä epävakaana aikana.” – Sanna Kekäläinen

ETIOPIALAINEN YSTÄVÄ on uusi ja koskettava musiikkiteatteriteos, joka innovatiivisesti käsittelee meidän kaikkien yhteistä ajankohtaista todellisuuttamme, rinnastaen pakolaisuuden ja paperittomuuden ilmastokriisiin ja massasukupuuttoon. Kokoavana metaforana teostapahtumassa on paperittoman pakolaisen käsite ja tästä näkökulmasta annettu väitelause: ”Jokainen ihminen tulee Etiopiasta.”

Teostapahtuma yhdistää monta olemassa olevaa taiteenlajia ja lajityyppiä: nykytanssin, esitystaiteen, musiikin ja kirjallisuuden. Teostapahtumassa kohtaavat Sanna Kekäläisen käsitteellinen, uusmaterialistinen ajattelutapa, Jussi Tuurnan musiikkiteatteriajattelu ja Kari Hukkilan jälkidraamallinen näyttämölle kirjoitettu teksti.

”Luontokadon ja massasukupuuton hälyttävä tila rinnastuu paperittoman pakolaisen äärimmäisen raakaan todellisuuteen. Teoksen aihe ei voisi olla ajankohtaisempi.” – Sanna Kekäläinen

 

Esitykset: 29.8.-5.12. Tampereen Hällä-näyttämö.

Kesto: 90 min.

Kuva: Harri Hinkka

 

LUE LISÄÄ ETIOPIALAISESTA

OSTA LIPUT

 

 

K&C TOIMINNANJOHTAJA ON VALITTU

Kekäläinen & Companyn uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Riikka Mustakallio.

Mustakallio aloitti tuottajan uransa Lontoossa 2012, ja on toiminut kulttuurituottajana, taidekuraattorina, sekä tuotantopäällikkönä ja tuottajana kansainvälisten elokuvien parissa. Monitaiteilijana Mustakallio on luonut useita immersiivisiä lasten satuinstallaatioita, ja kirjoittaa ensimmäistä pitkää elokuvaansa.

“On ihana palata juurilleen tanssin- ja performanssitaiteen puolelle. Meillä on Sannan kanssa loistava symbioosi ja yhteinen visio tulevaan. Kiinnostukseni on rajoja rikkova monitaiteellisuus ja kansainvälisyys, sekä monialainen yhteistyö. Minuun saa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.” – Riikka Mustakallio

Mustakallio on palkittu Vantaan Kulttuuripalkinnolla vuonna 2022.

Yhteystiedot: K&C Toiminnanjohtaja, Riikka Mustakallio 0400 4711 82 (+Whatsapp) kc@kekalainencompany.net

LUE LISÄÄ