Tête-à-tête nähtiin XS-festivaalin avajaispäivänä Turussa

Sanna Kekäläisen ja Janne Saarakkalan Tête-à-tête nähtiin Turussa 2.12.2020 XS-festivaalin avajaispäivän ohjelmassa.  Koronatilanteesta huolimatta esitys pystyttiin järjestämään Kutomolla, yhteisillassa Urban Anatomies Teleport -ryhmän teoksen kanssa. Turun Sanomien kriitikko Suvi Satama kuvaili kokemusta näin: “Tête-à-tête oli huikaisevan upottava kuuntelukokemus katsojalle. Keskustelu vaihteli rytmiltään vivahteikkaasti, ja se oli taidetta itsessään. ”

Tête-à-tête on tapahtuma, jossa koreografi-tanssija Sanna Kekäläinen ja ohjaaja Janne Saarakkala tutustuvat toisiinsa yleisön edessä käymällä luottamuksellisen ja intiimin keskustelun. He pyrkivät harjoittamaan puuttuvia taitoja ja seuraamaan tajuntojensa dialogista, spontaania virtaa. Keskustelun aiheina ovat läheisyys ja rakkaus sekä se mitä muuta taiteilijoilla on juuri sillä hetkellä sydämellään ja mihin keskustelu heidät johdattaa. Jokainen keskustelu on ainutkertainen tapahtuma, joka purkaa ja tarkastelee henkilökohtaisuutta, yksityisyyttä, peittämistä ja piilottamista sekä aukaisemista ja paljastamista ei-representatiivisesti.

Tête-à-tête on kiertueversio vuonna 2019 Amos Rexissä nähdystä esityksestä Kaksi käsitteellistä versiota henkilökohtaisuudesta -esitystapahtumasta. Siitä esitettiin lokakuussa 2020 versio Keskustelu – Conversation K&C Tilassa Helsingin Kaapelitehtaalla.