Shared Space and Things We Need – ensi-ilta 27.9.23

NYKYTANSSITEOS SHARED SPACE AND THINGS WE NEED
Kekäläinen & Companyn uusi teos ensi-illassa syyskuussa

Jokaisella ajalla on oma kohtalonkysymyksensä. Meidän aikanamme tämä kysymys syntyy ilmastokriisistä, massasukupuutosta ja aikaamme leimaavasta väkivallasta. Siksi esittävältä taiteelta tulisi odottaa uusia periaatteita, jotka syntyvät tästä kysymyksestä.

Shared Space And Things We Need ehdottaa sellaisiksi jakamista ja vieraanvaraisuutta. Kekäläinen & Companyn uusi teos jatkaa koreografi Sanna Kekäläisen kantaaottavien nykytanssiteosten sarjaa. Kekäläisen kehittämän Avoin teos – Open Score -metodia ja
 -tekniikkaa käyttäen teos elää ja muotoutuu sekä on avoin uusille mahdollisuuksille, kohtaamisille ja kokemuksille, ulottuen jopa esineisiin ja lavasteisiin saakka.

Koreografi-ohjaaja Sanna Kekäläinen on nykytanssin kiistaton edelläkävijä Suomessa. Urallaan Kekäläinen on luonut yli 70 näyttämöteosta, joita on esitetty niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänen teoksensa laajentavat tanssiteoksen ja taiteen merkitystä käsitellen filosofiaa, ilmastokriisiä, sukupuolen moninaisuutta ja feminismiä. Teoksissa monitahoinen ilmaisu ja konseptuaalinen ajattelu yhdistyvät vahvasti fyysiseen ja ainutlaatuiseen liikekieleen.

Kekäläinen & Company on nykytanssi- ja esitystaideteatteri, jonka missio on edistää tanssitaidetta älyllisenä taidemuotona, jolla on valtava poeettinen ja poliittinen potentiaali. Perustamisestaan 1996 lähtien Kekäläinen & Company teoksia on luonnehdittu rohkeiksi, ajatuksia herättäviksi ja tinkimättömän korkealaatuisiksi niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Käsikirjoitus, ohjaus ja koreografia, tila: Sanna Kekäläinen
Esiintyjät ja yhteistyö:
Sanna Kekäläinen
Leila Kourkia
Jaakko Kulomaa
Lara Müller
Johanna Rantanen
Esinemaailma (paitsi pressut ja kassit): nabbteeri & Riikka Keränen Äänisuunnittelu: Jaakko Kulomaa
Valosuunnittelu: Lauri Sirén

Kekäläinen & Company: Shared Space And Things We Need
ENSI-ILTA 27.9.23 klo 19
Muut esitykset
pe 29.9. klo 19
, la 30.9. klo 15,
 ti 3.10. klo 19
, ke 4.10. klo 19
, pe 6.10. klo 19,
 la 7.10. klo 15
KokoTeatteri, Hämeentie 3, 00530 Helsinki
Liput 29,50€
Eläkeläinen 24,50€
Opiskelija ja työtön 19,00€

https://www.kokoteatteri.fi/lippukauppa